Clopote Traditionale

Tehnologia Clopotului
Toate pozele si textele de pe acest site sunt inregistrate si au drepturi de autor. Dupa cum se poate vedea aici sunt folosite numai citate din volumul lui Francesco Ferro "La Tehnologia" Introducere generala in studiul clopotului "Isernia 2006 Fotografii (cu exceptia celor din alte entitati) constau exclusiv din clopotele celor doua concerte detinute de Don Francesco Ferro "corul ingerilor Angelus" (12 clopote in F #) si "Stella Maris" (5 clopotele), turnate de catre turnatoria din Reggio Emilia.
Ce este un clopot si sunetul pe care il face ... Ce este prezentat aici este foarte putin in comparatie cu adevarata realitate.Studiul clopotelor de la origine, prima lor aparitie in turnuri, colectia de clopote vechi, profiluri formele care au fost facute dea lungul secolelor si constructia structurilor suport din lemn a acestora, dezvoltarea prelucrarii sunetului si de "epigrafie si decoratiuni, familii ale fondatorilor si arhive ale turnatoriilor, tehnici de turnare, unelte de lucru pentru fabricarea (inclusiv caracterul adecvat al terenului este o esentiala utilizare pentru aceasta operatie), aliaje metalice, caracteristici de sunete, matematica in ceea ce priveste fabricarea lor, suspendarea, oscilatia si de contragreutate, rafturi si studii referitoare la undele de sunet, tehnicile de sunet, clopotul de-a lungul secolelor, echipele si asociatiile, mecanismele necesare pentru redarea sunetelor, programatorii servo si calculator, clopot electronic, pentru a obtine o literatura, filozofie, teologie si antropologie aceasta este doar o parte din vasta lume a clopotelor.

O lume tot mai in prezent, prezenta, dar ascunsa, intr-o evolutie constanta si de a descoperi. Carti, videoclipuri, benzi, CD-uri, muzee si dizertatii multe, publicatii, documente ale trecutului si asa este angajat la cunoasterea acestui subiect, amintindu-ne ca problema este inepuizabila in cazul in care se pare ca, in situatia nostra, uneori, il idolatrizam pe acest instrument, aceasta este numai din cauza tuturor artelor, care a clopote pare a fi sinteza de compendiu,totusi...

Speram ca cititorii nostri doresc a intra in contact cu aceasta lume, macar pentru o singura data. Se poate intampla oricui, intr-o excursie, o vizita, sau poate chiar in spatele casei noastre, de a urca intr-o clopotnita, urmarind indeaproape oscilatia unui clopot sau un fascinant moment intr-o turnatorie, un muzeu sau o asociatie. .. Speram ca, odata cu aceasta, si cu o contributie umila a acestui lucru, inimile si mintile pot fi luate de la bucuria intima si profunda, la cultura si mesaje pe care le traiesc in "planeta clopote."

Sensul si valoarea
"Ceea ce auziti este sunetul ce vine de pe acoperisuri"
"Este un lucru bun pentru a auzi sunetul clopotelor a canta slava Domnului de catre toate creaturile Si atunci fiecare dintre noi poarta in suflet un clopot :. Acest clopot este numit inima aceasta inima suna.Intotdeauna mi-am dorit ca inima sa sune mereu melodii frumoase, melodii de recunostinta, de multumire fata de Dumnezeu si de lauda la Domnul si ca aceasta ramane mai presus de melodii rele de ura, violenta si tot ceea ce face raul in lume. "Cu aceste cuvinte, rostite in parohia "Santa Maria del Rosario" din Roma, Papa Ioan Paul al II-lea (foto primeste omagiul de atunci seminarist Francesco Ferro, 1997) reaminteste o vizita la turnatorie Bell in Agnone la 19 martie 1995 si se concentreaza pe o figurat si compara inima cu un clopot, care marcheaza evenimentele fericite si triste ale vietii.Clopote crestin - asa cum pe buna dreptate, spune Papa - sa introduca intr-o constiinta deschida pentru a da sensuri diferite ambalate cu valoare si spiritualitate pentru a le intelege mai bine ar trebui sa fie plasate intr-un cont al categoriei teologico-pastorala.

In contextul spiritual de ieri si de azi
Nu cu multe decenii in urma, clopotele au fost "stiri" pentru fiecare comunitate, au sunat la sosirea medicului de la inceputul lectiilor scolare, apelul din domeniile pentru insamantarea graului .., cu aparitia mecanicii din fiecare turn au fost furnizate prin instalarea unui ceas care indica trecerea timpului (chiar si turnuri civice marturisesc acest lucru). Acum, vremurile s-au schimbat si, de departe, o parte din viata societatii si de comunicare se exprima in moduri diferite (mass-media oferind informatii prea multe, toata lumea are mai mult de un ceas la mana), dar inca vocatia de clopote este absolut schimbata.

"In ceea ce priveste Teologia: Laudo Deum-adevar, Daemon Exorcizzo (ca el a scris si inca scrie pe clopotele): El continua sa marcheze timp, pentru a suna si nu fara o misiune pentru a suna in acelasi timp: se indica prezenta Lui Dumnezeu si proclama Regatul Lui este in mijlocul nostru si infrangerea raului, toate din care nu se refera la viata oamenilor, dar in viata divina, in care Biserica este chemata sa intre. Aceasta scanare de accident vascular cerebral de mii de turnuri din lume, este ca o liturghie cereasca, care nu pot fi identificate in marcii doar ore, dar in punte timp de sacralitate si consacra-l la Hristos Domnul si plinatatea de timp. De aceea, de exemplu, are o valoare proprie ceas chiar si noaptea! De aici puteti intelege, de asemenea, de ce clopotele sunt tacut in Vinerea Mare: ele ar putea suna pur si simplu in moarte, ci pentru ca Hristos nu mai este, a fost luat, chiar si vremea a fost golita de valoarea sa, deoarece in stransa legatura cu Dumnezeu si de taxare a acestor instrumente alese, atata timp cat va identificati cu "Dumnezeul istoriei" devine "poveste a lui Dumnezeu."
"In ceea ce priveste viata ecleziala: Plebem VOCO, convoca clerul (inca inscriptii care spun ceea ce un clopot si care de multe ori fondatorii sculpteza pe ele): Anunturi Biserica misiunii sale profetice, preoteasca si regal, acesta este vocea si distins prezenta. Aceasta cu inventarea de bronz sacru se supune, intr-un sens, la ceea ce Isus ne-a poruncit: "Ce ati auzit strigatul urechea de pe acoperisuri!" (Matei 10:27): tot ceea ce Tatal a revelat si a predat de catre Fiul Sau divin, care urmeaza sa fie externalizate cum au putut. pentru copiii ei un semn de celebrare si de unitate, introduce deosebit de celebrarea liturgica si poporul lui Dumnezeu, pe care fiecare casa merge la casa Domnului este insotita de voce care introduce liturghie, insoteste, indeamna confirmare. Doriti sa o marcati ca intr-adevar clopotele canta slava lui Dumnezeu de toate creaturile dintr-o universala "in viversis unum", in ciuda diversitatii este un instrument comun si semnificativ pentru toata lumea. Ganditi-va doar cat de clopote au rezistat toate schismele si modificari in societate, si, ca faptele sunt caracteristica comuna a aproape tuturor confesiunilor crestine. Daca vom merge in afara contextului nostru eclezial, mai avem de a face cu o multime de traditii si culturi legate de clopote, surprinzatoare si mai viu decat oricand, prima fiind pastrat in Biserica Ortodoxa, care vede templele sale, in special in manastiri , gazda a Consiliului de instituire a clopotnite si clopote mari, in numar si suprafata, intotdeauna a jucat manual, cu acces direct la clopotnita. Vorbind din nou de clopot artei ruse este de asemenea disponibil prin intermediul Web intr-o calatorie in interiorul turnatorie-inca-existent, tipul de sunete, cum ar fi valoarea pe care Biserica Ortodoxa da la aceste instrumente considerate. Deci, chiar si in cupiuri de reforma: de ce intr-o cultura religioasa, care a filtrat o multime de toate formele traditionale, exista inca aceste semne atat de puternic si legat de trecutul? Exista, de asemenea, un ritual special pentru "Usher" a clopote noi. Acest lucru nu va doar "off" la accidente vasculare cerebrale lor, dar, de asemenea, le da un fel de minister mandatului care urmeaza sa fie facut, in special in lumina celor de mai sus. In ritual stravechi, cum ar fi faptul ca a sugerat astazi ca iese in evidenta pentru bun simt al celebrantului, unge cu ulei de Mir clopotele, doar pentru a semnifica faptul ca acestea au fost acordate, alese, alesi de Dumnezeu sa-l reprezinte in apel si semnalizare , se presara cu apa sfanta, deoarece acestea rang printre lucrurile sfinte ale Bisericii, sunt infuriat pentru ca ei sunt demni de respect si reverenta aproape ca reprezinta credinciosi, oamenii, Biserica ... din spate sunt consacrati, infuriat si binecuvantat, pentru ca instrumentele alese de catre comunitatea sa-l reprezinte in fata lui Dumnezeu in ridicarea vocea lui la ceruri
"In ceea ce priveste exteriorul. Destul de ciudat, clopot, un instrument de comunicare pentru credinta, si marturia, ci, de asemenea, un instrument puternic de social, poate fi construit intr-un context de dialog cu cei care nu sunt obisnuiti sa sacru. Este posibil ca o persoana in criza, senzatie de sunet dinamic, care se raspandeste de la Biserica, poate fi impins doar un gand, sau vin din curiozitate si convertit. Cele mai recente ganduri ale filosofiei contemporane se refera la concepte care sunt in afara acestui discurs. Mai intai de toate hermeneuticii, care da sa interpreteze toate datele. Si aici, nu ne putem gandi ca sunetul clopotelor a este o abordare diferita pentru fiecare ascultator diferit, un crestin angajat sa ridice automultumire: Dar cum te simti bine, cat de frumos clopotele noastre, de multe ori am ajuns sa exclame intre corespunzatoare rula birourile parohiale. Tasneste lauda vointa sfanta a inimii: Pazzi St Maria Magdalena de '(Fiorentina -), apel clopot de manastire sale repetate de multe ori vin la dragostea pe care te iubeste atat de mult, Sf. Vincent Pallotti (Romano, 1775 - 1850) a cerut Cand auzi sunetul unui clopot spun "cat de multe suflete care sunt acum pentru tine adora, Doamne", si sa incerce sa faca mai multe din aceste suflete, credincios va spune: Pastrati-l in sus, pentru a Pocaiti-va pacatos , nepasatori si indiferenti spune chiar multe lucruri, dar ca acestea nu se vor simti.Clopotul are un mesaj pentru toata lumea, atunci.
"Filosoful contemporan G.Bateson, recent decedat, cu teoria sa de "cadre", ne da in continuare sprijin in acest gandirea noastra. In cazul in care, pentru el, cu o privire ai putea intra in "cadru" de o alta fiinta umana, prin deschiderea altor lucruri, chiar si de la el insusi, credem ca, chiar si cu un sunet puternic de bronzuri sacre, aveti posibilitatea sa introduceti inimile oamenilor.
"Da, sigur schimbarile timpurilor nu mai suporta sa ne gandim la toate aceste sensuri simple si naturale, dar nu este necesar sa creada ca nu sunt! Chiar si gandul rau de utilitatea lor, probabil creata de faptul ca, inainte de atingerea unui clopot ar putea supara intreaga populatie, dar acum nu se obtine acest lucru, este neintemeiata in cazul in care nu se mentioneaza in mod explicit de clopote, pentru ca niciodata nu s-au oprit redarea si sa comunice valorile din toate timpurile, sunt oameni care nu mai ascultata glasul lor. Deci, nu se poate demotiva sunetul Angelus de la amiaza, deoarece nu marcati nici mai mult! Acest sunet, apoi, va continua ca intotdeauna a continuat timp de secole tuturor crestinilor ... in cazul in care ceva, va fi necesar sa se re-explice credincios sensul sau, aceasta limba reobijnuind sa educe universalitatea ca, ca o voce colecteaza vocile multitudini Aceasta este fructul care a adus pomul teologiei moderne si pastorale ... ceea ce intentioneaza sa faca pastorul nostru drag? Continua in acest fel?Includerea in contextul cultural
Casa clopotelor pentru excelenta este turnul-clopotnita si motivul pentru apel de clopotele este moartea si invierea lui Hristos. Stramosii nostri au arborat multe clopote pe o multitudine de turnuri in jurul lumii, in principal pentru acest motiv, si pentru un motiv bun suntem cea mai mare parte utilizate pentru a vedea clopot ca un instrument religios. Dar exista, de fapt clopotnite doar de dragul lor si ca, in timp ce, probabil, nu avea pretentii privind comunicarea mesajului spiritual care clopotele legate de credinta, scopul de a sublinia cu siguranta un alt fel de mesaj in cazul in care mai putin exaltat, cu siguranta, un nobil si atractiv : splendoarea si farmecul clopot art. Aici, in Italia, avem deja in mai multe concerte de clopote in gradina sau in garaj, multe echipe au clopot echipata camion sau un camion deschide acoperit cu un concert de clopote, care aici si acolo, in orasul poate fi o expresie cultura si asociatiile; monumente in strainatate chiar restaurante, ceasuri stradale, sau fantani sunt echipate cu plante electrificate, care va inveseli mediu cu melodiile lor la 5, 8, sau diverse alte clopote si daruire si studiul cutie muzicala puteti traiesc in universitatile din America, Franta si multe alte tari, care au arborat clopotnite care contin clopotele impresionante ca numar si marime. Toate realitate, pe scurt, care apar intr-un context cultural care se afla in afara cadrului a Bisericii, in cazul in care clopotul este traita principal. Am randul sau, de multe ori pana nasul lor pentru a vedea acest tip de cont. Imi amintesc cum odata, sa vorbesc cu un asociatiilor de bine-cunoscute venetian clopot, am auzit, numite "clopote supermarket" o anumita forma de clopot propuneri descris chiar acum. Dar daca pe de o parte, este necesitatea de a restabili un record in bisericile din acele clopote de multe ori doar putin apreciate de catre unii membri ai clerului, astfel incat sonerii clopot saraci sunt fortati sa migreze in alta parte, alte persoane trebuie sa fie abordate mai multe in lumea de clopote: si din moment ce oamenii de azi sunt lenesi si temator si ezita sa se intoarca la turnuri, nu-i rau daca ai aduce clopotele printre oameni pentru "Daca Mohamed nu va merge la munte munte va Mohamed. " Acestor echipe care fac concerte in piete-si evenimente cum ar fi mai faci, mai bine ei au dreptate, mentionand ca, in acest fel, publicul nu poate auzi numai, ci, de asemenea, fascinant pentru a viziona libera redati o anumita tehnica, ceea ce imposibil de Belfry. Benvenga gasi apoi clopotele care suna chiar si in fata unui supermarket. Veti vedea apoi cat de mult mai atractiv si mai in masura sa vorbesc cu inima! Clopotele care nu mai sunt deosebit legate de clopotnite si biserici nu mai sunt legate de sensurile si valorile care au avut intotdeauna timp, in timp ce altele sunt aduse din biserica ar putea trece de un sentimentalism instrument poetica obisnuita de la low-cost Clopotele poate fi, de asemenea, sentimentalismul conventional, dar in cazul in care acestea sunt la cultura si spiritualitate.
Super promotie, pachet complet - clopot electronic, goarna si driver la pret avantajos. Click aici pentru detalii!
Belltron - Sonorizari biserici Belltron - Sonorizari biserici Belltron - Sonorizari biserici Belltron - Sonorizari biserici Belltron - Sonorizari biserici